ОСТАННІ НОВИНИ

Справою про викрадення матеріалів з обласного держархіву займатимуться депутати облради

|

Комісія з питань правоохоронної діяльності депутатської етики, регламенту та військових проблем під головуванням Михайла Ваврина взяла під свій контроль кримінальне розслідування справи про викрадення матеріалів з обласного держархіву, повідомила прес-служба Львівської облради.

Засідання комісії відбулося сьогодні за участю представників обласної прокуратури та УМВСУ.

На запитання присутніх відповідала директор обласного архіву. За її словами, “Викрадено 294 справи, історико-культурна вартість яких неоціненна”.

За інформацією УМВСУ у Львівській області по факту крадіжки з обласного фонду Шептицького порушено кримінальну справу, якою зараз займаються 10 слідчих та 6 оперативних працівників. Учора справа заслухувалась в Генпрокуратурі, адже туди надійшло багато звернень народних депутатів, громадських та політичних діячів Львівщини. Зараз в архіві проводять інвентаризацію і вже перевірено близько 200 фондів. Загалом для повної перевірки фондів на пердмет наявності потрібно 3-4 місяці.

Нещодавно Держкомархів виділив кошти для фінансування спеціалізованої охорони, буде встановлено сигналізацію. До цього часу архіви охороняли лише сторожі.

Депутат Віра Байса представила лист п’яти працівників архіву, де йдеться про закриті збори працівників 6 травня, на яких керівництво архіву чинило тиск, аби справа не набула подальшого розголосу. На жаль, жоден із підписантів звернення не був присутній на засіданні. Тому Комісія заслухає їх наступного разу. Своєю чергою директор заперечує здійснення будь-якого тиску і готова відповідати за точність своїх свідчень управлінню МВСУ. Віра Байса також висловила припущення, що до викрадення причетні ті ж особи, що й до справи зникнення фресок Бруно Шульца в Дрогобичі.

Також депутати заслухали звернення керівника Управління держдепартаменту з виконання покарань у Львівській області Іваненка з проханням визначити місце розташування в області виправного центру на 350 осіб, як це передбачено ст. 56 Кримінально-виконавчого кодексу. Комісія вивчить це питання і посприяє у виділенні приміщення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *