ОСТАННІ НОВИНИ

45 кримінальних справ стосовно порушень виборчого законодавства порушила прокуратура

|

45 кримінальних справ стосовно порушень виборчого законодавства порушила прокуратура за період липень 2004 – травень 2005, в ході слідства їх об’єднано в 21 провадження, про це йшлося під час сьогоднішнього засідання тимчасової контрольної комісії облради з питань порушень виборчого законодавства під головуванням Михайла Ваврина, повідомила прес-служба облради.

В суд скеровано 12 кримінальних справ, по двох – слідство закінчено, ще по двох – провадження припинено, бо обвинувачені перебувають у розшуку. Із 12 судових справ у шести вже є обвинувальні вироки, ще шість перебувають в провадженні.

Три кримінальні справи розслідує міська прокуратура. Вони стосуються підпалу виборчих скриньок, використання ручок з чорнилом, що зникає та підробки виборчих бюлетенів. Частину звинувачених засуджено, але замовників злочинів на жаль не встановлено.

Тимчасова контрольна комісія сьогодні вкотре заcлухала інформацію заступника прокурора Львівської області Подубинського, начальника управління нагляду обласної прокуратури Брезденя та начальника слідчого управління Гнатіва щодо розслідування злочинів та покарання винних. На засіданні також був присутній головний консультант-експерт секретаріату Президента України у Львівській області Дмитро Мовчан, який ознайомлювався із ситуацією на Львівщині.

За словами депутата Олеся Лемішка “прокуратура має дати правову оцінку певним особам, бо її діяльність зараз щонайменше пасивна. Хвилі вже стихли, а болото залишилось те ж. Окрім начальників управлінь нікого не звільнили. Така ситуація не лише в структурах УМВСУ, а й в охороні здоров’я. Ті, хто порушував виборче закондавство, не покарані і чекають моменту реваншу”. Депутати висловили своє невдоволення малоактивною діяльністю прокуратури, адже велика кількість матеріалів комісії не доведена до логічного завершення.

Серед іншого члени комісії порушили питання відкриття кримінальних справ і політичного цькування депутатів облради протягом 2004 року.
Комісія вирішила заслухати на наступній сесії інформацію прокуратури не лише про передання справ до суду, а й про тенденції в рослідуваннях і вихід на замовників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *