ОСТАННІ НОВИНИ

Гаряча зустріч родини Менцинських

|

Зустріч родини Менцинських відбулася сьогодні в музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької. Зустріч була приурочена до 130-річчя від дня народження Модеста Менцинського – оперного і камерного співака, талановитої та багатогранної людини, чия блискуча артистична кар’єра залишила слід у пам’яті вже не одного покоління.

Головним гостем був онук Модеста Менцинського – Ганс, який мешкає у Швеції, але не забуває про Україну.

Представник управління освіти міськвиконкому Ігор Маланчук висловив слова вдячності Гансу Менцинському від міського голови Любомира Буняка „за поповнення фондів та архівів музею”, і нагородив нагрудним знаком. Пан Ганс розчулено відзначив, що ця відзнака стала для нього великою несподіванкою.

Двоюрідний брат Модеста Менцинського, композитор Микола Колесса, поділився теплими спогадами про співака: „Ми називали його Модьою. Я пам’ятаю брата з дитинства. Коли Модьо раз на рік приїжджав зі Стокгольма – то було свято. І не було у Львові фортеп’яна, на якому б він не грав. Модест чудесно співав, мав прекрасну дикцію, тому зали були повні інтелігенції, а деякі уривки з його арій виконував народ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *