ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти ЛНУ ім. І. Франка самостійно організовуватимуть своє навчання

|

Студети Львівського національного університету імені Івана Франка незабаром самостійно організовуватимуть своє навчання. Завтра в стінах університету відбудеться конференція спудеїв, на якій оберуть голову студентського самоврядування. Проте самоврядування несе з собою і низку проблем.

Дискусія навколо студентського самоврядування в Франковому університеті точиться вже давно. Проте лише цьогоріч працівникам університету вдалолось затвердитти відповідний проект. Згідно з ним інтереси у виконовчий орган студентського самоврядування буде входити по дві особи з факультету. Таким чином разом із адміністрацією університету студенти самі зможуть вирішувати низку проблем.

На відміну від Франкового Університету у Львівській політехніці самоврядування вже діє впродовж 5 років. Водночас його члени наголошують на недосконалій законодавчій базі. Закон “Про освіту” вимагає студентського самоврядного органу, однак не передбачає механізму його дії. Відтак студенти частково обмежені у своїх діях, – каже голова міського осередку Української асоціації Студентського самоврядування Ігор Якубовський.

Бачать вихід із такої ситуації студенти Університету Франка. Спочатку самоврядування фінансуватиметься з бюджету університету, а згодом студенти знайдуть можливість заробляти на себе самі. Вони планують створити структурний підрозділ самоврядування, який матиме статус юридичної особи. Відтак зможе отримувати гранти та шукати спонсорів.

В Університеті було проведено соціологічне опитування серед чотирьохсот студентів денної форми навчання. Результати опитування показали, що майже половина студентів не знає про запроадження їхньої самоорганізації. Серед причин – незнання, що таке самовряджування. Однак процес його впроваджея в Університеті підтримує 75 відсотків опитаних.

Щодо доцільності студунтського самоврядування у стінах Франкового уніерситету було проведено соціологічне дослідження. Таку ідею підтримує 75 відсотків опитаних. Вдончас майже половина студентів не знає, що самоорганізація впроваджується саме у Франковому університеті. Повідомляє “Львівська хвиля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *