ОСТАННІ НОВИНИ

Львів та Новий Сад підписали угоду про співпрацю

|

7 травня у Львівській міській раді її секретар Зеновій Сірик та мер міста Новий Сад (Сербія та Чорногорія) Мая Гойковіч підписали Угоду про співпрацю між містами Львовом та Новим Садом. Відповідно до цієї Угоди обидві сторони зобов’язалися співпрацювати у сферах господарського та соціального розвитку, житлового господарства та інфраструктури, охорони здоров’я та соціальної допомоги, науки та освіти, культури та мистецтва, спорту, туризму та відпочинку.

Мая Гойковіч приїхала до Львова на святкування Дня міста у складі офіційної делегації Сербії та Чорногорії. Вона зазначила, що є новообраним мером, працює лише 8 місяців, однак зробить все можливе для продовження співпраці, яку почали її попередники. «Я намагатимусь зробити все можливе, щоб виконати усі пункти угоди, зроблю більш конкретною економічну та культурну співпрацю між нашими містами «, – зазначила М.Гойковіч.

Секретар Львівської міської ради З.Сірик висловив сподівання, що передбачені угодою співпраця та обмін досвідом між містами будуть одними з найуспішніших.

Сторони погодились щорічно розробляти Програму співробітництва, в якій би були визначені конкретні заходи щодо співпраці в комунальній, торгово-економічній, науковій, освітній та культурній сферах. На цей час виконавчі структури уже працюють над створенням такої програми на 2005-2006 роки. За словами начальника відділу міжнародних відносин Ірини Подоляк вже є певні пропозиції та напрацювання від управлінь економіки та культури Львівської міської ради.

За словами М.Гойковіч, незабаром планується підписати документ між Сербією та Чорногорією і Україною, який передбачатиме вільну торгівлю між країнами. «Угода про вільну торгівлю передусім стосується митних зборів, які за домовленістю між парламентами обох країн, або істотно знижуються, або ж зовсім знімаються. Така угода вже підписана між Сербією та Чорногорією з Росією», – зазначила М.Гойковіч. Угода укладена на необмежений час, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *