ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знову поговорили про торгівлю людьми

|

Проблему торгівлі дітьми та способи її подолання обговорювали сьогодні у Львівському прес-клубі реформ. У засіданні взяли участь директор дівочого клубу «ЮНКА», директор Львівського регіонального осередку Міжнародної організації «Школа рівних можливостей» Лілія Гук та його тренери Ганна Когут та Дарія Сулимова і вчитель Львівської загальноосвітньої школи №18 Лілія Віняр.

Учасники засідання намагалися акцентувати увагу на ролі просвітництва в запобіганні торгівлі «живим товаром», повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Як зазначила Лілія Гук, щороку у світі понад 2 млн. дітей і жінок потрапляють у рабство за кордон. Вони стають об’єктами торгівлі. Тільки за останні кілька років жертвами рабства стали 400 тис. українських жінок. З цього приводу у правоохоронних органах Львівщини відкрито велику кількість кримінальних справ. «Найчастіше люди потрапляють у рабство в такі країни: Туреччину, Грецію, Італію, США, арабські країни, країни колишньої Югославії. Польщу та Болгарію – це «перевалочні бази» для українських громадян», – зазначила Л.Гук.

Зокрема, останніми роками спостерігається тенденція до збільшення торгівлі дітьми, притому основна група ризику – це безпритульні діти.

«Раніше в Україні було так, що за кожним районом було закріплено дільничного інспектора міліції, який знав все про кожну сім’ю свого району. Зараз інспектори цього не знають, зсилаючись на те, що кількість дільничних інспекторів є недостатньою, а умов для перевірки таких сімей немає. Тому нам потрібно починати саме з цього питання», – наголосила Л.Гук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *