ОСТАННІ НОВИНИ

Наказ міністра охорони здоров`я №81 має ознаки неконституційності

|

Наказ міністра охорони здоров`я №81, що спричинив акції протесту студентів медичних навчальних закладів, має ознаки неконстиуційності та суперечить нормативним актам про вищу освіту, заявив сьогодні під час прес-конференції народний депутат Ігор Шурма. “Парадокс полягає у тому, що нова влада недолуго копіює стару” – сказав він. За словами депутат Шурми, попередній уряд уже був прийняв такий же за суттю наказ. Але через звернення народних депутатів його скасували.

На думку депутата, скорочення переліку спеціальностей може потягнути у майбутньому скорочення кількості кафедр, а відтак створити проблеми для підвищення кваліфікації медичних працівників. Водночас, І.Шурма вважає, що налагодити забезпеченя молодими спеціалістами-медиками сільської місцевості можна і за допомогою чинних норм, але для цього треба викорінити нечистоплотність серед медичних чиновників, які займаються розподілом молодих фахівців. Крім того, слід впровадити урядову програму, за допомогою якої можна було б створити належні умови для роботи молодим спеціалістам на селі, передовсім пристойну заробтіну платну та житло.

Згаданий наказ спричнив протести студентів кількох медичних внз України, зокрема, й Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Зараз студенти цього вузу пікетують будівлю МОЗ України у Києві, вимагаючи скасувати цей наказ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *