ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не визначилися з пріоритетами реставрації до 750-річчя Львова

|

Міська рада сьогодні не змогла визначитися з пріоритетами у фінансуванні об’єктів до відзначення 750-річчя Львова за кошти субвенції з держбюджету України. Підготовлені виконавчими службами міськвиконкому пропозиції потребують подальшого обговорення – вважає більшість депутатів.

Член депутатської фракції „Наша Україна” Андрій Стецьків наголосив, що, попри часткове узгодження пропозицій, представлений список, на думку фракції, і надалі потребує корекції. Це, зокрема стосується виділення 3 мільйонів гривень на реконструкцію будинку Ратуші – депутати резонно побоюються, що значна частина коштів може бути використана на обладнання офісних приміщень. Значну частину коштів заплановано спрямувати на ремонт та реконструкцію закладів освіти – депутати не проти цієї благородної справи, але наголошують, що субвенція передбачає використання коштів на дещо інші заходи.

Непевною, на думку А.Стецьківа, є й пропозиція виділення майже 9 мільйонів гривень на реконструкцію площі Ринок, а саме на перекладення бруківки та трамвайної колії. Такі роботи передбачають обов’язкові археологічні дослідження, особливо цінні у серці міста, а пожежні темпи робіт, приурочених до річниці міста, можуть призвести до втрати археологічно-історичних цінностей, як це уже трапилося при реконструкції трамвайної колії на вулиці Підвальній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *