ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво держави просять перевірити Львівські суди

|

Ініціативний комітет з усунення виявлених порушень прав і свобод людини під час розгляду судових справ звернувся до вищого керівництва держави та правоохоронних органів з проханням безвідкладно провести у Львівській області перевірку щодо роботи місцевих та апеляційного судів, про це повідомив голова ініціативного комітету Василь Павлюк.

Звернення написане у зв’язку із критичною ситуацією, що склалась у судових органах Львівщини з відправлення правосуддя.


“Порушення норм процесуального права, неправильне застосування матеріального права, порушення присяги судді, некомпетентність та не фаховість суддів, нехтування ними правами людини, тяганина при розгляді справ, не тактична поведінка суддів, почування ними вседозволеності, всемогутності та всепрощення при винесенні рішень стали нормою в судах Львівської області.


Багаточисельні скарги та звернення громадян області з приводу судочинства в області, скасування Верховним Судом України чималої кількості рішень, вироків та ухвал місцевих судів та апеляційного суду Львівської області вказують на нагальну необхідність вжиття заходів до виправлення ситуації.Таке положення склалось внаслідок неналежного керівництва судами та відсутністю будь-якого контролю з боку голови апеляційного суду Львівської області п.Государського В.Ф. та його заступника — голови палати у цивільних справах – Микієвича М.М” – йдеться у зверненні.


Ініціативний комітет просить безвідкладно провести у Львівській області перевірку щодо роботи місцевих та апеляційного судів та забезпечити громадянам гарантоване Конституцією України право на судовий захист. Також вони просять інформувати ініціативний комітет з усунення виявлених порушень прав і свобод людини і громадянина під час розгляду судових справ про результати створення державної комісії, в якій, сподіваємося, братимуть участь представники громадськості і депутати Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *