ОСТАННІ НОВИНИ

Театр ім. Лесі Українки просить звільнити Оксану Білозір

|

Колектив Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки просить Президента Віктора Ющенка звільнити міністра культури і туризму Оксану Білозір. Таке рішення колектив театру ухвалив на своїх зборах.

На зборах також була прийнята резолюція, згідно з якою колектив висловлює недовіру Білозір за публічну образу директора театру Михайла Рєзніковича. У резолюції також сказано, що колектив вимагає публічних вибачень від міністра культури за образливі вирази на адресу Рєзніковича, що прозвучали з трибуни Верховної Ради і в ефірі телекомпанії «5 канал». Колектив вирішив оголосити 27 квітня днем протесту проти політики Білозір і провести пікетування Кабінету Міністрів з вимогою відставки міністра культури і туризму.

Колектив також просить депутатів Ради, які були присутні на зборах, довести відомості про ситуацію навколо звільнення Рєзніковича до відома Ющенка і прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. За словами адвоката Рєзніковича Володимира Макара, дію указу Мінкультури і туризму про звільнення директора театру зупинено постановою суду, і якщо міністерство продовжуватиме дії з метою його звільнення, то воно порушить законодавство.

Тим часом, виступаючи на зборах, начальник юридичного управління Мінкультури і туризму Лариса Петесюк сказала, що міністерство вже встигло виконати указ і розірвати контракт з Рєзніковичем. Петесюк нагадала, що на 4 травня заплановано слухання справи в суді про звільнення Рєзніковича. Вона додала, що вже призначено виконувача обов’язків директора театру і оголошено конкурс на заміщення вакантної посади керівника театру. За словами Макара, ім’я виконувача обов’язків керівника театру співробітникам театру не відоме. Макар в інтерв’ю журналістам сказав, що сподівається на те, що рішенням суду Рєзнікович буде відновлений на посаді.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва задовольнив позов Рєзніковича і заборонив Мінкультури і туризму звільняти його з посади. Рєзнікович був звільнений наказом Мінкультури, в якому звільнення обгрунтовувалося порушенням директором трудової дисципліни і перевищенням повноважень при укладенні договорів оренди театрального гуртожитку. Раніше колектив театру звернувся до Ющенка з проханням припинити перевірки театру, що проводяться Генеральною прокуратурою.Повідомляє «proUA».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *