ОСТАННІ НОВИНИ

Головним достоїнством Львова є збережене архітектурне середовище – фракція НРУ

|

Львів є унікальним явищем української та світової культури. Головним достоїнством нашого міста повинно стати збережене і відреставроване пам’яткове архітектурне середовище – такої думки дійшлим сьогодні учасники круглого столу «Пріоритети та ефективність видатків з бюджету розвитку міста Львова та субвенції з Державного бюджету України на збереження історичної забудови міста та об’єктів історико-культурної спадщини у 2005 році».

«Найголовнішим завданням є опрацювання цілісного плану розвитку міста, пріоритетами якого мають бути: охорона, збереження та реставрація унікально історико-архітектурного середовища; стратегія приватизації, оренди та інвестування; узгоджені міські програми розвитку транспорту, туризму, ділової та наукової діяльності з вимогами пам’яткоохоронного законодавства», – йдеться у резолюції, прийнятій на «круглому столі».

Учасники засідання вимагають запровадити процедуру проведення прозорих (відкритих) конкурсів на проведення робіт за кошти бюджетного фінансування, передбачити кошти для проведення обстежень, фіксації та моніторингу стану пам’яток, незалежно від форми власності, підготувати концепцію та запровадити систему громадського контролю за використанням бюджетних коштів, зокрема, на реставрацію і збереження культурної спадщини.

На пропозицію депутата міськради Юрія Кужелюка, підготовлений проект резолюції було доповнено двома новими пунктами – про необхідність пріоритетного фінансування тих пам’яток, які можуть бути закінчені до дня святкування 750-річчя Львова та про вкладання коштів лише в існуючі архітектурно-історичні об’єкти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *