ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські вірмени провели жалобний мітинг у центрі міста

|

Близько 1 тисячі мешканців Львова, в основному вірмени, провели сьогодні у центрі міста мітинг із приводу 90-річчя геноциду вірменів в 1915 році на заході Вірменії.

Мітингувальники пройшли колоною від вірменської церкви центральними вулицями Львова до пам’ятника Тарасові Шевченку. Поперед колони йшли священики. Мітингувальники тримають червоні гвоздики й запалені свічі. Вони несли транспаранти «Всі, хто не засуджує геноцид, – його учасники», «Геноцид вірменів в Османській імперії чекає свого «Нюрнберга», «Невизнання геноциду вірменів не може бути виправданим ні якими національними інтересами».

Виступаючі на мітингу закликали тих, що зібралися, молитися за упокій душ загиблих під час геноциду. Почесний президент Вірменського товариства у Львові «Ахтюр» Карапет Багратуні сказав “Українським Новинам”, що зібрання жадає від Туреччини й інших країн світу, які ще не визнали геноцид проти вірменів, визнати його. За його словами, у Львові проживає близько 3 тис. вірменів і міжнаціональних конфліктів у місті не виникає. Міліція не перешкоджає зібранню.

1,5 мільйона вірменів загинули протягом 1915 – 1923 років у Західній Вірменії й інших частинах Османської імперії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *