ОСТАННІ НОВИНИ

На місці Янівського концтабору постане пам`ятник

|

У „Долині смерті” на місці масових розстрілів в’язнів Янівського концтабора під час німецької окупації Львова планують побувати пам’ятник. Про це „Гал-info” повідомив директор Міжнародного центру „Холокост” ім. доктора Алєксандра Шварца Рудольф Мирський. За його словами, вже є макет пам’ятника, зараз йдеться про створення оргкомітету з побудови пам’ятника, до якого мають увійти представники Львівської облдержадміністрації, Львівської міськради та представники Міжнародного центру Голокосту.

Як повідомив Рудольф Мирський, роботи зі спорудження пам’ятника мають початися вже цього року, а відкриття пам’ятника планують на травень наступного.

За словами директора директора Міжнародного центру „Холокост”, кінологічний центр УМВСУ у Львівській області, який був розташований на місці концтабора вже демонтовано. У Львові також побував колишній в’язень концтабора доктор Алєксандр Шварц, котрий зараз мешкає у Мюнхені. Він, за словами Рудольфа Мирського, пообіцяв допомагати у справі побудови меморіалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *