ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проводили паралелі між вірменським та українським геноцидами

|

Сьогодні у Львові відбувся «круглий стіл» «Трагедія вірменського народу і її відлуння в Україні у ХХ ст.», на якому фахівці обговорювали, як винищення вірмен на початку минулого століття, яке залишилось без кари, вплинуло на подальший геноцид української та єврейської націй в Україні.

«До 1915 року було винищено майже половину вірменської нації, – розповів професор Ярослав Дашкевич. – А це майже три мільйони. У 1915 загинуло ще 1,5 млн. осіб. Близько 30 тисяч вірмен утекло на територію Російської імперії та в Україну. Спершу Росія підтримувала вірмен у їхньому спротиві туркам, проте коли зрозуміла, що вони хочуть утворити власну державу, припинила цю допомогу. Туреччина ж і досі не визнала вірменську трагедію геноцидом. Досі ошукує вірмен, запевняючи, що ось-ось визнає їхню трагедію геноцидом, й Америка. Натомість Франція уже зробила цей крок, готується визнати геноцид вірмен і Німеччина».

На «круглому столі» також зазначили, що однією з причин того, що в Україні за часів незалежності не відбулося подібного міжетнічного конфлікту, є наявність чіткої державної політики, яка сприяє виконанню законодавства про національні меншини, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *