ОСТАННІ НОВИНИ

Папа Бенедикт XVI буде зацікавлений в справі поєднання між християнами - кардинал Гузар

|

Новий Папа Римський уділятиме велику увагу справі поєднання між різними гілками християнства, вважає Глава УГКЦ кардинал Гузар „Я переконаний, що новий Папа Бенедикт XVI буде зацікавлений у справі поєднання між християнами, – цитує Главу УГКЦ його прес-служба. – Про це він недвозначно заявив у своєму першому зверненні до зібраних в Римі кардиналів. Це цілком природно – той, хто вважає себе християнином, тим більше провідник такого рівня, не може оминати увагою важливу справу єдності між християнами.”

Кардинал Гузар зауважив, що це “не є справа якогось особливого уподобання, це є справа життя, згідно з Божим Законом. Церква мусить бути одна: такою вона задумана і заснована Ісусом Христом. І кожний християнин повинен працювати над тим, щоб в міру своїх можливостей ефективно сприяти зближенню між християнами”.

Крім того, Блаженніший Любомир наголосив, що такий діалог мусить відбуватися не у формі політичних домовленостей чи компромісів, а як вияв щирого бажання спільними силами виконувати Божу волю. „Не може Папа Римський обмежуватися до одної Церкви чи певної частини потреб. Він мусить бути відкритим на всі потреби, а потреба єдності між християнами є надзвичайно важливою, суттєвою справою”, – сказав на завершення Предстоятель УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *