ОСТАННІ НОВИНИ

Поновився конфлікт у театрі для дітей та юнацтва

|

Сьогодні за рішенням суду поновили на посаді генерального директора Першого українського театру для дітей та юнацтва Юрія Думнича, проти якого впродовж кількох років виступає колектив театру, повідомляє “Люкс FM”.


Конфлікт у театрі почався понад 2 роки тому, коли Залізничний суд призначив на посаду директора Юрія Думнича, якому творчий колектив висловив недовіру. Аби залагодити ситуацію міське управління культури вирішило запровадити посаду генерального директора, з тим, аби залишити Юрія Думнича лише символічно на посаді директора, натомість генеральним директором став Валерій Мачалін.


За словами акторів, за часи директорства Юрія Думнича їм не виплачували зарплати, не ставилися якісні постановки і приміщення театру занедбали. Натомість, пану Мачаліну валося підняти рівень театру і забезпечити акторам умови для життя.


Тепер цей же Залізничний суд сьогодні вирішив поновити на посаді пана Думнича і автоматично звільнити Валерія Мачаліна. Обурена трупа зібралася, аби висловити недовіру Юрію Думничу і підтримати кандидатуру Валерія Мачаліна. Актори вважають, що з таким керівником не може бути мови про творчий процес, каже заслужена артистка Ольга Гапа. А пан Думнич відмовляється прислухатися до думки колективу і каже, що йти з театру не збирається.


У міському управлінні культури, яке представляло у суді позицію колективу театру, кажуть, що юридично тепер не можуть вплинути на ситуацію, зізналася начальник управління Віра Покотицька. Єдине, що радить управління культури – це залишитися Валерію Мачаліну на посаді директора і вплинути на ситуацію, хоча пояснити як саме, не може. Пан Мачалін від такої пропозиції відмовився. Таким чином, конфлікт не вирішено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *