ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради незадоволені співпрацею голови ЛОДА з ними

|

“В Україні назріває адміністративна реформа. Ще до літніх канікул у Верховній Раді розглядатиметься законопроект про місцеве самоврядування, який надасть більшого статусу обласній раді. Із Києва ідуть рекомендації скорочувати штат обласної адміністрації і збільшувати штат” — заявив під час сесії голова обласної ради Михайло Сендак.

Заступник голови обласної ради Ігор Держко висловив незадоволення з того, що депутати обласної ради мають незначну кількість коштів для виконання депутатських повноважень. Як приклад, він навів Вінницьку (47 тис.) та Дніпропетровську (126 тис.) області, в яких депутати мають значно більше коштів, ніж депутати Львівської обласної ради, повідомляє “Гал-info”.

Держко також запропонував, голові облдержадміністрації негайно налагодити співпрацю із облрадою, “а то нам доведеться для переговорного процесу запросити Мирона Янківа, який все таки в останній місяць свого перебування на посаді голова облдержадміністрації все таки зумів налагодити відмінну співпрацю, правда це вже було пізно і його все одно зняли…”. “1 вересня вступлять в дію зміни до Конституції, і тоді органи місцевого самоврядування будуть домінувати в управлінському процесі в області” – пригрозив Держко.

Член фракції БЮТ Роман Гайдучок також виступив із критикою Петра Олійника, зауважаивши, що той не досидів у президії навіть до прийняття хоча б одного рішення обласної ради, а його заступники не ходять на засідання Президію обласної ради. “Олійник декларує співпрацю із обласною радою, однак насправді цієї співпраці немає” — додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *