ОСТАННІ НОВИНИ

Буняк з Олійником сьогодні садили дерева

|

У рамках проведення загальнообласної толоки присвяченої Дню Довкілля, 16 квітня керівництво облдержадміністрації та Львівської міської ради символічно започаткувало посадку дерев. Саджанці дуба були посаджені біля пам’ятника В’ячеславові Чорноволу, в парку ім. Богдана Хмельницького та парку “Шевченківський гай”.

Прикметно, що саджанці були вирощені лісівниками Чигиринського державного лісового підприємства коло м. Батурин, на батьківщині Гетьмана України Богдана Хмельницького, Звенигородського лісгоспу Черкаської області, на батьківщині політичного діяча, першого голови Львівської обласної ради В’ячеслава Чорновола. У Шевченківському гаю посаджено саджанці, вирощені в лісових розсадниках Львівського облуправління з насіння, зібраного в м. Каневі лісівниками Львівщини.

„Це – символічна акція єднання нашої України. – сказав голова облдержадміністрації Петро Олійник. – Тепер у Львові ростимуть дерева, які пам’ятають землю Наддніпрянщини, а відповідно дерева з Карпатського краю з’являться у Центральній та Східній Україні. У нас єдина держава, єдиний народ і нас не роз’єднати”.

Під час толоки працівники облдержадміністрації впорядковували територію міського скверу навпроти адміністративного будинку ОДА, території закріплені за адміністративними будинками в яких розташовані управління ОДА, а також взяли участь в упорядкуванню парку “Шевченківський гай”, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *