ОСТАННІ НОВИНИ

„Львівобленерго” подало зустрічний позов до Тараса Галича

|

ВАТ „Львівобленерго” подало зустрічний позов до Тараса Галича про відшкодування збитків, завданих енергопостачальній компанії, повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

Сьогодні відбулось судове засідання за позовом Галича Тараса Борисовича, члена партії „Єдність” та голови ГО „Народна солідарність”, до ВАТ „Львівобленерго” про визнання недійсним акту про порушення Правил користування електричною енергією для населення (ПКЕЕН), відновлення енергопостачання та відшкодування моральної шкоди, оціненої ним в один мільйон гривень.

Під час засідання було оголошено про наявність зустрічного позову ВАТ „Львівобленерго” до Тараса Галича про відшкодування збитків, заподіяних енергопостачальнику внаслідок порушення Правил користування електричною енергією для населення (ПКЕЕН), затверджених постановою Кабміну України №1357 від 26 липня 1999 року. Суд задовольнив клопотання ВАТ ”Львівобленерго” і прийняв зустрічний позов до сумісного розгляду з первісним позовом.

Порушення ПКЕЕН Галичем було зафіксоване 15 грудня 2004 року чотирма представниками ВАТ „Львівобленерго” у присутності споживача електроенергії відповідним актом. В акті зазначено, що у побутового абонента є наявним порушення пломб Державної повірки на кожусі приладу обліку. Також було встановлено явні сліди порушення цілісності приладу обліку: кожух (ковпак) приладу обліку знімався та повторно встановлювався, але повторно був встановлений у зверненому положенні, а зняття кожуха можливе лише за умови пошкодження пломби Держповірки. Саме це й відбулося у цьому конкретному випадку. Фактично, це означає, що у роботу електролічильника втручалися ззовні, ймовірно – для зміни його показів.

Наступне судове засідання за позовом Тараса Галича, члена партії „Єдність” та голови громадського об’єднання „Народна солідарність”, до ВАТ „Львівобленерго” та зустрічним позовом ВАТ „Львівобленерго” до Галича , відбудеться 26 квітня 2005 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *