ОСТАННІ НОВИНИ

За сприяння культурі промислової безпеки винагороджуватимуть

|

Тижневик „Культура праці як складова запобігання нещасним випадкам” -так називатиметься Тиждень охорони праці, що пройде в Україні на національному та регіональному рівнях 21-28 квітня з нагоди Всесвітнього дня охорони праці. Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Пітко, основна мета акції – це зміна стереотипу вторинності у сприйманні суспільством проблеми безпеки на виробництві, який, на жаль, міцно укорінений у свідомості наших громадян.


У Львівській області створено оргкомітети за участю органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, контролюючих та наглядових структур, профспілкових організацій, організацій роботодавців, структурних підрозділів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Львівській області (ФССНВВ).


У рамках акції передбачаються огляди-конкурси стану промислової безпеки на підприємствах з метою заохочення роботодавців до активного сприяння культурі охорони праці. За результатами таких оглядів керівники підприємств спільно з представниками профспілок та спеціалістами ЛОДА, райдержадміністрацій, виконкомів міст обласного значення розроблять та впровадять на кожному підприємстві заходи, спрямовані на підвищення рівня промислової безпеки, культури виробництва, відзначать кращих працівників за активне та плідне сприяння культурі промислової безпеки та ініціативу у профілактиці виробничому травматизму.
Крім того, територіальне управління Держнаглядохоронпраці України у Львівській області, служби з питань охорони праці райдержадміністрацій і виконкомів міст обласного значення, ГУ МНС, СЕС, ДАІ мають провести комплексні обстеження і цільові перевірки стану охорони праці на підприємствах Львівщини та розглянути їх результати на засіданнях рад з питань безпечної життєдіяльності населення райдержадміністрацій і виконкомів міст обласного значення. Заплановано також семінар-нараду служб з питань охорони праці райдержадміністрацій та виконкомів міст обласного значення.


Заплановані зустрічі керівників контролюючих і наглядових структур, ФССНВВПЗ, органів виконавчої влади, профспілок з представниками ЗМІ з метою широкого висвітлення проблем охорони праці та шляхів їх вирішення. Керівникам та власникам підприємств, а також керівникам організацій, установ; профспілкових організацій; об’єднань роботодавців запропоновано надати сім’ям загиблих на виробництві додаткову фінансову допомогу, надати допомогу потерпілим, які внаслідок трудового каліцтва стали інвалідами. Крім того, керівникам (власникам) підприємств запропоновано здійснити разові акції щодо виділення додаткових коштів на реалізацію заходів поліпшення умов і безпеки праці. Повідомляє офіційний сайт ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *