ОСТАННІ НОВИНИ

Михайло Космина пропонує переглянути список пам`яток архітектури, що реставруватимуть

|

Список об’єктів, які планується відреставрувати за кошти субвенції Кабінету Міністрів до 750-річчя Львова слід переглянути і залишити в ньому лише ті об’єкти, які реально завершити до цієї дати – про це заявив під час прес-конференції депутат Львівської міської ради Михайло Космина. Він зазначив, що депутатська группа НРУ, до якої він належить, буде на цьому наполягати.

Зокрема, рухівці пропонуватимуть виключити з цього переліку театр імені Марії Заньковецької, оскільки для його повної реставрації потрібно 80 млн. грн., в той же час у програмі передбачено на це виділити 2 млн. 645 тис. грн. Натомість депутати вважають, що реальним є збільшити із 400 тисяч до 1 млн. 400 тисяч видатки – на завершення ремонту природничого музею, оскільки цей ремонт, який триває понад 10 років, цілком реально завершити. Депутат Тетяна Крушельницька підкреслила, що цей музей має не лише наукову, а й велику пізнавальну та виховну цінність, повідомляє “Гал-info”.

Під час колегії Львівської міської ради депутати одноголосно проголосували про недоцільність виділення 5 млн. грн. на відбудову муляжу княжого замку на горі Високий Замок і змогли знайти порозуміння з цього питання у першого заступника міського голови Львова Василя Кравціва.

Так само депутати висловились проти виділення коштів на реставрацію комплексу „Цитадель” — на їх думку це робити недоцільно, оскільки його мали підтримувати фірми, які орендують там приміщення. Водночас Тетяна Крушельницька зазначила, що стан Цитаделі є прикладом безгосподарності міської влади, яка не може змусити фірми, які там знаходяться, підтримувати в належному стані прилеглу територію. Зокрема, вона навела приклад „Електрон-банку”, який, за її словами, не зовсім законно займає своє приміщення, а також той факт, що одна з фірм, яка знаходиться на Цитаделі незаконно розбирає одну з її веж. На думку депутата Львівської міськради в майбутньому Цитадель було б доцільно включити в перелік туристичних маршрутів по Львову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *