ОСТАННІ НОВИНИ

Група НРУ у міськраді визначилася з бюджетними пріоритетами

|

Депутатська група НРУ у Львівській міській раді визначилась із пріоритетами, яких слід дотриматись при уточнення бюджету міста на 2005 рік – про це повідомив під час прес-конференції голова міської організації НРУ та депутатської групи НРУ у Львівській міській раді Богдан Бедрило. Зокрема рухівці невдоволені тим, що основна частка коштів з бюджету розвитку скеровується на вирішення проблеми водопостачання.

Натомість депутатська група НРУ в Львівській міській раді пропонує переважну частину коштів бюджету розвитку (в обсязі 110 млн. грн.) скерувати на:

1. Вирішення житлових проблем в м. Львові.

2. Приведення львівських доріг до європейської якості, а громадського транспорту – до належного рівня комфорту і доступної вартості проїзду.

3. Забезпечення ремонту і утримання шкільних приміщень за рахунок бюджету, а не батьків. Відновлення роботи басейнів, шкільних гуртків та секцій. Кожній школі – об лаштований спортивний та ігровий майданчик.

4. Збереження архітектурних пам’яток міста, як елементу перетворення Львова в туристичний центр.

При цьому депутати-рухівці пропонують сумарно збільшити видатки на освіту та охорону здоров’я на 27 млн. грн. А саме – на освіту – на 19,3 млн. грн., замість 15 млн., як це пропонується зараз, на охорону здоров’я – на 14,1 млн. грн. замість 8,8 млн.грн., – про це повідомив депутат Львівської міської ради Зеновій Гузар.

Якщо цього не буде зроблено, то це, на думку Зеновія Гузара, призведе до певної напруги у вчительських конфліктах, оскільки не вдасться в повному обсязі здійснити виплати за збільшеними зарплатами. Зеновій Гузар також зазначив, що теперішнє збільшення видатків на заробітну плату в медицині головним чином досягнуто за рахунок економії на багатьох необхідних статях видатків, зокрема скорочено видатки на закупівлю ліків, не передбачено коштів для закупівлі інсуліну. „Не треба давати всі гроші на воду та будівництво газопроводу високого тиску” — зазначив Зеновій Гузар.

14 квітня на сесії Львівської міської ради слухатиметься питання про внесення змін та доповнень до бюджету Львова на 2005 рік. У теперішньому варіанті бюджету загальна сума загального спеціального фонду міського та районних бюджетів становить: за доходами – 667,1 млн. грн. за видатками – 670 млн. грн. При цьому видатки на освіту заплановані в сумі 146 млн.грн. Видатки на охорону здоров’я передбачені у розмірі 98 млн.грн, повідомляє “Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *