ОСТАННІ НОВИНИ

Суддів Львова і Львівщини пропонують перевірити і пролюструвати

|

4 квітня у Львові офіційно зареєстровано Ініціативний комітет з усунення виявлених порушень прав і свобод людини і громадянина під час розгляду судових справ. Як повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції голова комітету Василь Павлюк, вони вже залучилися підтримкою двох політичних партій (ВО „Свобода” та УНП) і найближчим часом направлять звернення Президентові та Міністрові юстиції, а також розпочнуть збір підписів для того, аби на Львівщину надіслали комісію, яка пролюструвала б суддів Апеляційного та місцевих судів.


Вони також вимагають негайної відставки голови Апеляційного суду В. Государсокого, оскільки мають чітке переконання, що „бардак” у судових інстанціях твориться не без його вказівок.

До Президента України, за словами В. Павлюка, вони звертатимуться, оскільки хочуть нагадати його ж слова про те, що громадяни в Україні тепер мають бути захищені. Наразі В. Павлюк наголошує, що жодних змін в судових інстанціях немає, оскільки склад суддів практично не змінився. Він наголошує на тому, що у нас судових справ без хабаря чи без відповідного дзвінка ніхто не вирішує. Так В. Павлюк, до прикладу, повідомив, як щопонеділка в Апеляційному суді всіх людей збирають в одне приміщення і оголошують готові рішення без самого розгляду справ. „Це повний бардак” – наголошує він.

Створити ініціативний комітет, за словами В. Павлюка, його спонукало також рішення судді не на його користь – у нього відсудили квартиру у центрі міста, порушивши під час розгляду справи всі його права: справу невмотивовано розглядали у суді не Галицького,а Сихівського району, не врахували багатьох зауважень, а рішення взагалі приняли без участі В. Павлюка та інше. Тепер він має намір звернутися до Касаційного суду.

Ініціативний комітет наразі лише оформляється, і складається з трьох осіб, один з яких – голова ГО Комітет „Свобода” (організація,яка складається переважно зі старших людей, репресованих). Проте, як зазначив В. Павлюк, вони мають підтримку у ВО „Свобода” та УНП, волонтери від яких і допоможуть ініціативній групі збирати підписи для приїзду перевірки. Не виключає він і того, що незабаром у центрі міста буде встановлено намет, у якому теж збиратимуть підписи. Цей ініціативний комітет звертатиметься до професорів юридичних факультетів та практикуючих юристів,щоби вони допомогли виробити нормативну базу і провести реформу судів. Натомість сам комітет планує висловлювати громадську думку з приводу судової реформи і повідомляти про своє бачення роботи суддів та покарань для них у разі недотримання ними законодавства чи відхилення від нього. До речі, під час прес-конференції були присутні четверо практикуючих юристів, які теж одноголосно зійшлися на думці, що настільки критична ситуація з судами є лише на Львівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *