ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації вимагають у Ющенка перевірки стану судочинства в регіоні

|

Стурбовані ситуацією, яка нещодавно склалася в місті – арештом майна міської ради, громадські організації міста звернулися до Президента України та Міністра юстиції з вимогою направити на Львівщину повноважну комісію для проведення всесторонньої перевірки викладених фактів та стану судочинства в регіоні. Подаємо текст звернення:

“Громадські організації Львівщини стурбовані ситуацією, що склалася у м. Львові після завершення помаранчевої революції. Справа стосується намагання судових органів паралізувати роботу міської ради. Суди постійно втручаються у невластиві їм функції, що є виключною компетенцією органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин, відчуження майна, тарифної політики, тощо. За період 2003-2004 років із загальної кількості розглянутих 8 329 справ за участю міської ради та її виконавчих органів з порушенням чинного законодавства вирішено не на користь міської ради 7 836 справ, що складає 94 відсотки.


Нещодавно було накладено арешт на все майно територіальної громади міста та рахунки Львівської міської ради. За останній рік така ситуація повторюється втретє. Причому причиною для накладання останнього арешту стала справа братів Сухорських, щодо спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові, яка вже тягнеться 12 років, хоча на початку її слухання Галицький районний суд Львова закрив провадження за відсутністю підстав позову. Робота органу місцевого самоврядування щодо забезпечення життєдіяльності міста заблокована. Наслідки такої ситуації для міста та його мешканців важко передбачити і оцінити.


На нашу думку, причиною цього є перебування на керівних посадах в органах судочинства Львівщини людей старого режиму. Згадаємо хоча б ганебне рішення районного Сихівського суду щодо обрання мера Мукачева, яке сколихнуло всю Україну.


Звертаємось до вас з вимогою направити на Львівщину повноважну комісію для проведення всесторонньої перевірки викладених фактів та стану судочинства в нашому регіоні.


Прийнято на засіданні
Громадських організацій Львівщини. 07.04.05

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *