ОСТАННІ НОВИНИ

Виставка витинанок відкрилася в музеї етнографії

|

Сьогодні в Музеї етнографії та художнього промислу НАН України відкрилася виставка витинанок киянина Василя Корчинського. Уже два рази її відкриття переносили через різні причини, тому сьогодні автор попри всесвітній траур вирішив не зволікати, повідомляє Західна інформаційна корпорація. Ця виставка стала справді подією для Львова, адже з огляду на невелику кількість майстрів виставки витинанок, які відбувалися у нашому місті протягом останніх років, можна перелічити по пальцях.

«Останнім часом ми бачимо занепад народного мистецтв, – зазначив директор етнографічного музею Роман Чмелик. – Зникають осередки, відходять майстри. Зокрема, витинанка стає об’єктом уваги переважно професійних художників».

«Нині витинанок майже не купують, – розповів Василь Корчинський. – Але я все одно роблю їх. Спершу у мене народжується назва, а вже потім до неї виникають певні асоціації, на основі яких роблю витинанку. Хотів би зараз видати альбом українських витинанок. Побачив такий у Кракові і замислився над тим, що через сотні років, якщо у нас не буде такого, ніхто й не згадає, що в Україні колись робили витинанки, адже життя паперу дуже нетривке».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *