ОСТАННІ НОВИНИ

«Партія Регіонів» упевнена, що в Україні знову переслідують бранців совісті

|

ЛРВ «Партії Регіонів» упевнена, що «в Україні знову переслідують бранців совісті». Про це, зокрема, йдеться у заяві, прийнятій сьогодні, ЛРВ «Партії Регіонів». Текст заяви подаємо без змін.

«Шановні співвітчизники, дорогі краяни !

Звертаємося до вас у складний, тривожний час, коли насправді вирішується доля демократії у нашій молодій державі, коли від нашої солідарності, політичної волі і громадянської позиції залежатиме подальша доля України. Складається враження, що нинішня влада, аби відвернути громадську увагу від злободенних соціально-економічних проблем, тільки те й робить, що вміло вправляється на ниві системного популізму, затьмарюючи суспільну свідомість політичним галасом, різного типу утопіями та фобіями. Проте, кожна неупереджена і свідома людина щодня на власному досвіді переконується: ціни на споживчі товари невпинно зростають, інфляція неухильно галопує, аграрний сектор на грані колапсу, не виплачуються пенсії, зростає армія безробітних тощо. Таким чином, діюча влада, цинічно не виконуючи свої передвиборчі обіцянки, порпається в політичних інтригах, мститься тим, хто має інші політичні переконання. В такий спосіб вміло присипляється увага громадськості до її насущних проблем. Водночас, в Україні продовжується брутальне нехтування громадянськими свободами на догоду політичним амбіціям нової влади, пишно розцвітає політична мімікрія, ренесансує фарисейство та подвійна мораль. Черговий яскравий приклад «маккартизму по-українськи» — арешт у Києві голови Донецької облради Бориса Колесникова. Сліпому ясно: таким чином йому хочуть помститися за його активну політичну діяльність в минулому. Мета зрозуміла: нинішня влада уже нині намагається нейтралізувати людину, яка може відіграти важливу роль у підготовці опозиції до парламентських виборів 2006 року. Як зазначає лідер Партії регіонів В.Янукович, «переслідування, незаконні арешти, тиск на політиків різного рівня, бізнесменів і пересічних громадян, які підтримали мене на минулих виборах, стали нормою кожного дня.» Справді, у суспільстві сьогодні сіються неспокій, тривога, а в багатьох українських родинах ситуація нагадує трагічні події 1937 року. А тим часом високий державний посадовець, відверто визнавши факт формування під його зверхництвом в період помаранчевого зриву незаконних озброєних загонів, інакше кажучи, зробивши публічне зізнання в причетності до антиконституційного заколоту, спокійно розгулює на свободі. Або інший приклад демократії по-українськи. Облрада, яка всупереч Конституції першою в Україні наприкінці 2004 року оголосила про створення свого виконавчого комітету і навіть призначила керівників силових структур, чим не тільки зухвало порушила Основний закон, але й спровокувала сепаратистські настрої, сьогодні, вимагає для себе якогось особливого статусу. Можливо, політичної інквізиції. Бо де-де, а на Львівщині на цій справі добре знаються, в чому переконався ряд обласних керівників, яких змусили написати заяви про звільнення лише через те, що в період минулої виборчої кампанії вони не агітували за Віктора Ющенка. Тобто, більшовицький постулат «хто не з нами, той проти нас» нинішня влада успішно втілює в життя.

Львівське регіональне відділення Партії регіонів, категорично засуджуючи прояви необільшовизму, переслідування людей за їх погляди, політичну фальш і подвійну мораль, вимагає від нинішньої влади покласти край цим ганебним явищам. Помиляються ті, хто сподівається, начебто ми і надалі терпітимемо наругу над людськими правами в Україні. У Партії регіонів вистарчить політичної волі, аби, якщо влада не опам’ятається, змусити її діяти в рамках Основного закону, в межах здорового глузду та християнської моралі.

Закликаємо усіх мешканців Львівщини, громадські організації та політичні партії, які справді сповідують демократичні цінності, підтримати наші протести проти порушення Конституції і законів України, проти політичних утисків і переслідувань».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *