ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради урочисто відзначили річницю підняття державного прапора над Ратушею

|

З нагоди 15-ої річниці підняття Державного прапора України над Львівською Ратушею сьогодні у сесійній залі міськради відбулося урочисте засідання за участі депутатів Львівської міської ради та районних рад Львова усіх демократичних скликань.

Вітальні промови виголосили міські голови Львова часів незалежності України – Любомир Буняк, Василь Шпіцер та Василь Куйбіда, а також почесний громадянин Львова Михайло Горинь. Василь Шпіцер, за головування якого у 1990 році було піднято прапор над Ратушею, поділився спогадами. „Я ще довгий час, підходячи до Ратуші, піднімав голову, все ще не вірячи у те, що наш синьо-жовтий стяг майорить над Львовом” – сказав Василь Шпіцер

Державний прапор України було урочисто винесено з сесійної зали, і депутати Михайло Задорожний, Нестор Дацишин разом з депутатами минулих скликань Стефанією Шабатурою та Іваном Півнем підняли його над вежею Ратуші. Пізніше прапор було приспущено на знак жалоби за Папою Римським Іваном Павлом ІІ, який відійшов у вічність напередодні.

Депутати вшанували пам’ять Івана Павла ІІ хвилиною мовчання. Також хвилиною мовчання було вшановано пам’ять першого демократичного міського голови Львова Богдана Котика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *