ОСТАННІ НОВИНИ

Помер Почесний громадянин Львова Папа Римський Іван Павло ІІ

|

Глава католицької церкви, Папа Римський Іван Павло II помер у суботу, 2 квітня, в 21:37 (22:37 за київським часом). Про це повідомив представник Ватикану на площі Святого Петра.

До самої смерті Папа перебував у свідомості і молився, дивлячись у вікно, що виходить на площу. «По закінченню молитви, Папа зробив велике зусилля і вимовив слово «амінь», – сказав глава служби новин Ватикану преподобний Джарек Целеські, додавши, що за декілька секунд до смерті понтифік підвів праву руку, немов збирався благословити всіх, хто зібрався на площі.

Після оголошення про смерть Папи кардинал Анджело Содано латиною, англійською та італійською мовами прочитав псалом перед віруючими, що зібралися на площі. Під час оголошення задзвонили дзвони на площі Святого Петра.

У 10:30 в неділю, 3 квітня, почалася меса з нагоди кончини понтифіка. Тіло Івана Павла II після смерті протягом декількох днів повинне знаходитися в Соборі Святого Петра, де йому зможуть поклонитися паломники, що прибули до Ватикану. Потім відбудеться церемонія похорон понтифіка. Похорони Іоанна Павла II відбудуться 6 квітня.

За 26 років понтифікату Іван Павло ІІ зробив понад сто поїздок, 29 разів облетівши навколо світу. Італійці прозвали Івана Павла ІІ «літаючим Папою», тому що всі його попередники (крім Павла VI), зайнявши Святий Престол, не залишали меж Італії, а іноді й Рима. Іван Павло ІІ рішуче порушив цю традицію. Пастирські поїздки планетою і зустрічі з населенням різних країн стали для нього частиною звичайного життя. У дорозі понтифік провів майже два роки. Відстань, яку він подолав під час закордонних візитів, більш ніж у тричі перевищує відстань від Землі до Місяця. У світі залишилося небагато країн, у яких Іван Павло ІІ не побував. У 129 державах він відвідав 620 міст і сіл, де виступав у цілому близько двох з половиною тисяч разів.

Папа Іоанн Павло ІІ – почесний громадянин Львова. Сьогодні, під час урочистої семії Львівської міської ради, депутати вшанували память Івана Павла ІІ хвилиною мовчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *