ОСТАННІ НОВИНИ

Про кошти на 750-річчя Львова міським чиновникам доведеться знову домовлятися в Києві

|

У змінах до державного бюджету України, які прийняли минулого тижня, не було окремого пункту щодо виділення коштів на святкування, проте після тривалих переговорів з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко таки вдалося домовитися про те, що для Вінниці та Львова виділяти 100 мільйонів гривень – повідомив під час сьогоднішньої прес-конфренції у Львові народний депутат України Андрій Шкіль. Проте, за його словами, сума, яку виділять Львову залежить від активності міської влади, яка має знову їхати у Київ та домовлятися, оскільки попередньо пропонували поділити кошти навпіл.

„Виникла проблема, бо у першому проекті бюджету не було передбачено коштів на жодні святкування, мене потішали, що не отримала ні Одеса і Вінниця, але мене обходить Львів. Після тривалої моєї особистої бесіди з прем’єр-міністром дійшли до компромісного рішення – 100 мільйонів було виділено на два міста – Вінницю та Львів” – зазначив Андрій Шкіль. Він також повідомив, що якщо керівництво міста домовиться в Кабміні, то можна отримати заплановані для попереднього освоєння на цей рік 65 мільйонів гривень. „Треба, щоби кошторис був вигідним для Львова” – наголосив Шкіль.

За словами Шкіля, під час розмови з Тимошенко порушили також питання про ймовірність формування фонду захисту пам’яток Львова. Наразі юристи мають напрацювати кращу форму існування такого фонду, але це, на думку нардепа, обов’язково буде недержавна організація. Відтак, ще певні кошти з держбюджету буде виділено на Львів через цей фонд „без порушення балансу бюджету”. Ймовірно, буде створено наглядову раду цього фонду, куди, на думку Шкіля, могли б увійти депутати представники міжфракційного об’єднання „Львів” у ВРУ, а головою ради мала б стати Тимошенко. „Членами наглядової ради могли б бути Стецьків, Шурма, Кендзьор, Чорновіл – вони не домовляться про недоцільне використання коштів” – наголошує він.

До речі, Шкіль вважає, що головне -у бюджеті є згадка про виділення коштів для Львова. „Є пряме зацікавлення Києва, щоби святкування 750-річниці Львова пройшло на належному рівні” – зазначив Шкіль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *