ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські муніципальні театри погрожують страйком та голодуванням

|

Четверо львівських муніципальних театрів протестують проти низьких зарплат і мають намір оголосити страйк. Нещодавно театр ім. Леся Курбаса, «Воскресіння», «Люди і ляльки» та Перший український театр для дітей та юнацтва Галичини звернулися до міської влади з проханням збільшити їм зарплатню.

Колективи театрів запевняють, що коли протягом місяця місцева влада не вирішить це питання, вони звертатимуться до вищих державних органів влади, а якщо й це не приведе до бажаних змін – оголосять страйк або ж голодування.

У відповідь міське управління культури повідомило театри, що зміна посадових окладів в театрах є поза його компетенцією. Задля вирішення цієї проблеми чиновники пообіцяли звернутися до Міністерства культури та мистецтв і Міністерства праці України.

Своєю чергою актори чотирьох названих театрів стверджують, що з огляду на Закон про місцеве самоврядування та за бажання місцева влада могла б самостійно встановити надбавки до зарплат. Таку практику вже запроваджено у Чернігові, Одесі, Донецьку, Харкові та Дніпропетровську.

Нарікають працівники театрів і на відсутність коштів та засобів для театральних постановок. Натомість чиновники пропонують скорочувати кількість працівників, піднімати ціни на квитки або ж працювати так, щоб збирати повні зали.

Зарплата працівників муніципальних театрів не перевищує 250-350 гривень, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *