ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник пообіцяв очолити підготовку до чемпіонату Європи з футболу

|

«До роботи з підготовки проведення Чемпіонату Європи ми готові і незабаром задля вирішення цього питання буде створено робочу групу, яку я особисто очолю», – запевнив сьогодні голова Львівської ОДА Петро Олійник на зустрічі з першим віце-президентом НОК України Іваном Федоренком.

За словами Петра Олійника, аеропорт був реконструйований ще під час візиту до Львова Папи Римського. Місця для проживання (а це за скромними підрахунками – близько 70 тисяч вболівальників) є можливість забезпечити в готелях, студентських гуртожитках та на заміських львівських базах.

Голові ЛОДА поки що невідомо, який зі стадіонів – СКА чи «Україна» – буде реконструйовано для проведення «Євро-2012». Над вирішенням цього питання й працюватиме створена робоча група.

«Якщо Україна та Польща здобудуть право на проведення європейської першості, то матчі цього спортивного форуму відбуватимуться у 6 містах нашої країни. Поки що з українських міст є 10 претендентів: Київ, Донецьк, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Суми, Крим та Київська область. 15 квітня відбудеться нарада під керівництвом віце-прем’єра Миколи Томенка, на якій з 10 міст буде відібрано шість, які й готуватимуться до першої стадії відбору УЄФА серед усіх країн-претендентів на проведення Чемпіонату Європи. Перша стадія відбору УЄФА закінчується 21 липня цього року», – зазначив Іван Федоренко.

Важливим аспектом до підготовки перший віце-президент НОК України вважає прийняття політичних рішень про підтримку цього заходу на рівні місцевих рад, адже бюджет на наступний рік формуватиметься уже в середині року. І якщо місто та область погодяться на проведення у себе форуму такого рівня, то це потрібно закріпити на рівні відповідних рішень Львівської міської та обласної рад.

Петро Олійник зазначив, що Львів від інших міст-претендентів України вигідно відрізняється тим, що тут розташовано більше 50% усіх архітектурних пам’яток країни, й іноземним туристам буде чим зайнятися в позафутбольний час.

За вимогами УЄФА стадіон, на якому проводяться матчі групового турніру ЧЄ, повинен вміщати не менше 30 тисяч глядачів. Окремо на стадіоні повинно бути забезпечено 800 місць для VIP-персон. На стадії чвертьфіналу стадіон повинен вміщати не менше 40 тисяч глядачів.

На цей час найбільший стадіон Львівщини «Україна» вміщає близько 27 тисяч глядачів, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *