ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник знайшов ще 12 мільйонів гривень для області

|

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник у Києві провів робочу зустріч з міністром фінансів України Віктором Пинзеником та взяв участь у засідання комітету з питань бюджету Верховної Ради України, повідомила прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.

Під час розмови з міністром фінансів було обговорено проблему фінансування реструктуризації та ліквідації об’єктів підприємств гірничої хімії, фінансування 750-річчя з початку заснування міста Львова та виділення з бюджету 2005 року (за результатами виконання бюджету у першому півріччі) цільову субвенцію для фінансування заходів, пов’язаних із передачею відомчого житла на баланс органів самоврядування.

Згідно з бюджетними запитами гірничо-хімічних підприємств на 2005 рік, розробленими відповідно до затверджених програм, а також затверджених Урядом України комплексних проектів, на здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні діяльності підприємств річна потреба в фінансуванні складає більше 30 млн. грн. Натомість Державним бюджетом України на 2005 рік для гірничо-хімічних підприємств передбачене фінансування у розмірі 11 млн. грн., що значно менше від потреби.

Під час засідання бюджетного комітету та під час розмови з Віктором Пинзеником керівник Львівської облдержадміністрації зазначив, що таке недофінансування може призвести до не передбачуваних і незворотних екологічних проблем, включаючи і екологічні катастрофи. Після обговорення цього питання було вирішено збільшити фінансування до 23 млн. грн..

Також під час засідання бюджетного комітету Петро Олійник звернув увагу присутніх на той факт, що у Львівській області залишилось ще багато об’єктів соціально-культурного призначення державної власності, які не передані у власність територіальних громад. В основному це стосується військових містечок Міноборони України, Служби безпеки України, вугледобувних підприємств та підприємств-банкрутів. Відповідно із діючим законодавством міністерства і відомства повинні передавати у комунальну власність технічно справні об’єкти соціальної інфраструктури. Однак на практиці, через відсутність коштів, власники майна не мають можливості привести його у задовільний стан. Особливо це стосується тих об’єктів, які утримуються за рахунок коштів державного бюджету, або перебувають на балансі підприємств і організацій, що змінили форму власності або збанкрутували. Було прийнято рішення про повернення до обговорення питання виділення цільової субвенції за результатами виконання бюджету у першому півріччі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *