ОСТАННІ НОВИНИ

80-ий аеромобільний полк ЗахОК готується до ротації в Ірак

|

Контрольні заняття проводять у ці дні вояки 80-го окремого аеромобільного полку ЗахОК перед ротацією в Ірак. За даними прес-служби ЗахОК, полк готується до ротації у повному складі – щодня займаються півтори тисячі вояків, а крім того, водночас із ними проводять підготовку понад 40 інструкторів, які залишаться в Іраку і готуватимуть місцевих військових.

Вояки-десантники проводять злагодження уже третій місяць і вже наступного тижня їх перевірятиме командувачи військами ЗахОК. Проте, скоріш за все, до Іраку поїде не весь полк, а лише тактична група, чисельність якої найближчим часом визначить міністр оборони своїм наказом. Приблизно тридцять відсотків вояків, які поїдуть в Ірак, уже мають досвід виконання миротворчих операцій в різних гарячих точках, в тім числі, й в Іраку.

Ця ротація стане першою в історії перебування українських вояків в Іраку, коли туди скерують одну цілісну військову частину, але останньою за час перебування українців в цій країні, адже до кінця року усі військові крім інструкторів будуть виведені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *