ОСТАННІ НОВИНИ

Батенко зустрівся з бунтівним колективом Нацмузею

|

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Тарас Батенко провів зустріч з керівництвом та трудовим колективом Національного музею у Львові. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, у зустрічі також взяла участь начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області Анна Оршак.

Тарас Батенко наголосив, що хоча конфліктна ситуація є досить давньою, обласна влада робить все можливе для її якнайшвидшого розв’язання. „Компроміс може бути знайдений лише з врахуванням інтересів обох сторін”, – зазначив заступник голови ОДА. Він розповів, що проблема неодноразово обговорювалася керівництвом облдержадміністрації з директором Національного музею у Львові п. Тетяною Лупій, з представниками трудового колективу. Про ситуацію, що склалася, детально поінформоване Міністерство культури України та міністр культури Оксана Білозір. Тарас Батенко довів до учасників зустрічі позицію Міністерства культури: по-перше, на сьогодні врегульовані усі фінансові питання, що стосуються Національного музею – прийнято рішення про виділення необхідних коштів для його функціонування; по-друге розпорядженням голови ОДА утворюється комісія по врегулювання трудового спору за участю фахівців обласного управління культури, юридичного відділу ОДА, представників відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області, Контрольно-ревізійного управління.

Учасники зустрічі були поінформовані, що контракт з директором Національного музею у Львові п. Тетяною Лупій укладений на 1 рік з повним дотриманням чинного законодавства. Тепер, вивчивши усі обставини конфлікту, комісія підготує юридичне обґрунтування ситуації на основі якого рішення буде прийняте Міністерством культури України.

„Прошу розуміти необхідність діалогу та примирення. – наголосив Тарас Батенко. – Тим більше, що досягти порозуміння в рік 100 літнього ювілею Національного музею у Львові доконечно необхідно”, – сказав заступник голови ОДА.

На необхідності чіткого дотримання чинного законодавства, недопущення переходу особистісного конфлікту працівників в протистояння з владою наголосила начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області Анна Оршак.

У свою чергу і керівництво Національного музею у Львові, і його працівники заявили про свою готовність шукати шлях до юридичного вирішення конфлікту та досягнення порозуміння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *