ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп Михайло Косів за визнання УПА воюючою стороною

|

Законопроект “Про визнання Української Повстанської Армії воюючою стороною у Другій світовій війні та про статус вояків Української Повстанської Армії” представив сьогодні журналістам на прес-конференції народний депутат України Михайло Косів.

Законопроект передбачає визнання Верховною Радою , що УПА відповідає критеріям, визначеним Додатком Гаазької конференції від 18 жовтня 1907 року і тому є воюючою стороною у Другій світовій війні. Крім цього на вояків УПА поширюється статус учасників бойових дій та пільги, передбачені ЗУ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Саме цими положеннями законопроект відрізняється від десятків раніше відхилених у ВР, зокрема Червонія, Ширка, Олексіюка, Костенюка, Лук’яненка, Ключковського, Гірника тощо. Кількість голосів, які підтримували такі проекти, не перевищує 167 з необхідних 226.

Передбачається, що у ВР проект цього закону розглядатимуть у квітні, до цього Михайло Косів планує звернутися до Президента та прем’р-міністра України з пропозицією видати відповідні указ та постанову, що сприятиме прийняттю законопроекту.

На думку пана Косіва, не підтримуватимуть його законопроект комуністи і, можливо, соціалісти, а також окремі шовіністично настроєні депутати. Що ж стосується населення України, зокрема тих, хто живе на Сході держави, то Україна готова до такого закону, вважає народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *