ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники просять пам’ятати про ламкість криги

|

Головне управління МНС України в Львівській області повідомляє, що протягом останніх років ситуація з виникненням нещасних випадків на водоймах залишається тривожною. Підвищення температури сприяло таненню криги на водоймах, внаслідок чого вона втратила свою міцність, відтак рятувальники застерігають від ходження по ламкій кризі та радять, що діяти, якщо таки провалився під лід.

„За умов потепління ГУ МНС України в Львівській області закликає вас обмежити вихід на лід!” – йдеться у повідомленні. Якщо ж біда таки трапилась і людина провалилася під лід, рятувальники радять: широко розкинуть руки по крайкам льодового пролому та утримуватися ваід занурення з головою. Бажано не обламувати крайку льоду, без різких рухів вибиратися на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із льодового пролому необхідно відкотитися в той бік, звідки прийшли і де міцність льоду перевірена.

„Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу. Підкладіть під себе лижі, дошку, фанеру (це збільшить площу опори) і повзіть на них. Наближайтесь до ополонки тільки повзком, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте, інакше у воді опиняться вже двоє. Ремені, шарфи, дошка, жердина, санки або лижі допоможуть врятувати людину. Кидати пов`язані ремені, шарфи або дошки треба за 3-4 метри” – наголошують. – „Подавши постраждалому підручний засіб порятунку, витягайте його на лід і повзіть з небезпечної зони. Потім укрийте його від вітру і якнайшвидше доставте в тепле місце, розітріть, переодягніть в сухий одяг і напоїть чаєм”.

Рибалкам нагадують, що не можна пробивати поряд декілька лунок, збиратись великими групами, пробивати лунки на переправах та ловити рибу біля промоїн. При собі необхідно мати міцну мотузку довжиною 12-15 метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *