ОСТАННІ НОВИНИ

Ринок м’яса перебуває у тіні - Іван Стефанишин

|

Начальник головного управління сільського господарства та продовольства Львівської ОДА Іван Стефанишин прокоментував ситуацію, яка склалася на перших львівських гуртових торгах м’ясом. «В умовах біржі ціну виставляє продавець і регулюючих факторів з боку біржі практично немає. Це об’єктивні речі. Стартова ціна була зависока і це десь відштовхувало, або й спеціально була поставлена ціна на 50 копійок вища. Я думаю, що реалізація продукції, що була виставлена на біржі, буде здійснюватися, але поза межами біржі. Це м’ясо буде продано, але на дещо інших умовах і без участі біржі. Це чітко показує, що ринок м’яса у більшості випадків – це тіньовий варіант” – зазначив він.

На думку Стефанишина: “Будь-який результат аукціону все ж дає підстави для роздумів. Те, що сьогодні відбулося, свідчить про «прозорість» ринку м’яса. Ми переконалися, що маніпуляції цінові, які сьогодні є на ринку м’яса у Львівській області, потребують серйозної уваги з боку державних органів управління, тобто роботи і з ринками, і з переробниками. Також слід оцінити свою роботу з вітчизняним товаровиробником. Цей рік проголошено роком якості і економічної ефективності. М’ясо, яке виробляється на Львівщині, є дуже високої собівартості і тут треба вживати заходи, щоб ми були конкурентноздатні, щоб знизити собівартість. І тоді зможуть відбуватися торги. Дуже багато питань ми сьогодні отримали, на які потрібно буде давати відповіді, щоб в кінцевому результаті це не відбивалося на споживачі продукції, який не володіє механізмами, які ми сьогодні відчули”.


“Звичайно, це була змова між покупцями, яких сьогодні зареєструвалося лише три. Багато було покупців, які не бажали реєструватися, вони прибули, щоб вивчити ситуацію, – у порядку розвідки дивилися на ціни, які пропонуються на біржі. Однак, результати, які б не були, завжди є результатом. Просто він дає підстави шукати вихід із ситуації. Це перші торги і, звичайно, вони мають ряд недоліків, навіть в організаційному плані. Не було проведено належної інформаційної роботи, потрібно допрацьовувати і все налагодиться», – зазначив І.Стефанишин. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *