ОСТАННІ НОВИНИ

В області зросла захворюваність на туберкульоз

|

У минулому році захворюваність на туберкульоз в області зросла порівняно з 2003 роком на 2,6%. Як повідомляє прес-служба управління охорони здоров’я ЛОДА, найвища захворюваність спостерігається у Городоцькому, Жидачівському, Турківському районах та у містах Червоноград і Борислав.


Минулоріч в області виявлено понад 1500 осіб з вперше діагностованим туберкульозом. Загальна кількість осіб перевірених на туберкульоз склала 1 415 151 осіб. Проте медики стверджують, що незважаючи на ріст захворюваність на туберкульоз, за окремими напрямками прослідковується тенденція до позитивних зрушень. Це стосується зменшення питомої ваги деструктивного туберкульозу серед вперше виявлених хворих, стабільності показників кількості рецидивів туберкульозу, прогресивного зниження захворюваності на туберкульоз дітей, зниження первинного інфікування дітей.


Протягом останніх одинадцяти років в Україні рівень захворюваності на туберкульоз збільшився більше, ніж у 2 рази. Зросла кількість важких і занедбаних форм туберкульозу, з’явились нові проблеми фтизіатричної галузі – розвиток мультирезистентного туберкульозу. За критеріями ВООЗ, Україну віднесено до країн з високим рівнем поширення туберкульозу(один хворий на туберкульоз може інфікувати 10-15 здорових осіб, а у місцях скупчення людей ця цифра значно збільшується).


Нагадаємо, 24 березня відзначають Всесвітньій день боротьби з туберкульозом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *