ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія Ваврина подасть звіт на сесію облради

|

Cьогодні на черговому засіданні Тимчасова контрольна комісія з перевірки порушень виборчого законодавства узгодила проект рішення за результатами своєї діяльності, який подасть наступного тижня на затвердження сесії облради, повідомила „Львівському порталу” прес-секретар голови облради Леся Мірошник.

Депутати не внесли до проекту питання, які Комісія ще досліджує. Документ передбачає заслухання інформації прокурора Львівської області Є.Блажівського про стан розслідування кримінальних справ, з особливим зверненням уваги на зволікання, та зосередження слідства на виявленні замовників та організаторів. Комісія також пропонує повторно скерувати подання до Прем’єр-міністра, генпрокурора, міністра ВС та голови ДПА України про звільнення з посад осіб, яким сесія облради 23 листопада та 14 грудня 2004 висловила недовіру (йдеться про гендиректора ДЛГО “Львівліс” М.Кутя, директора Львівської дирекції ВАТ “Укрателеком” Д.Мельника, прокурора Львівської області Є.Блажівського, першого заступника начальника УМВСУ області Я.Скибу, першого заступника голови ДПА області С.Коваленка та заступника О.Сторчила).

Як прокоментував голова комісії М.Ваврин, “прокуратура вживає всі засоби, щоб скерувати справи до суду, але звинувачені особи, зокрема податківці, використовують законодавчі пробіли, аби затягнути процес. Одним з недавніх досягнень діяльності комісії вважаємо порушення прокуратурою Вінницької області кримінальної справи щодо переслідування членів “Пори”. Звіт комісії буде представлено на сесії облради”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *