ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Корчинський подаватиме в суд на колишніх працівників філармонії

|

Заступник начальника управління культури облдержадміністрації Юрій Корчинський прокоментував конфліктну ситуацію у Львівській обласній філармонії, повідомояє прес-служба ЛОДА.

„Комісія за участю відомих фахівців докладно вивчивши творчо-виробничу діяльність філармонії, зокрема колективу Симфонічного оркестру, у висновках за результатами своєї роботи констатувала практично повний занепад згаданого оркестру”, — повідомив пан Корчинський. Він зазначив, що виконавський рівень колективу оркестру з року в рік знижувався, головною причиною чого були часті й довготривалі від’їзди частини артистів за кордон. Це деморалізувало ту частину колективу, яка залишалася у Львові і через відсутність своїх колег змушена була виконувати концерти з тимчасово прийнятими й не завжди професійно досвідченими музикантами. Такий стан оркестру став однією з підстав звільнення колишнього директора філармонії пана Барана.

„Новопризначений у жовтні 2004 року директор установи, заслужений діяч мистецтв України Сергій Бурко не міг і далі миритися з повною розбалансованістю цього надзвичайно важливого для Львова мистецького колективу, — заявив Юрій Корчинський, — Бурко вирішив покінчити з усталеною практикою очолюваної тодішнім концертмейстером Гудзієм групи артистів, які, виїжджаючи на тривалі зарубіжні гастролі, звільнялися за власним бажанням, а після повернення поновлювалися на роботі”. Відтак, артистам після повернення з чергових гастролей було відмовлено в автоматичному зарахуванні на роботу й оголошено конкурс на заміщення вакантних посад.

Пан Корчинський вважає, що через це група звільнених за власним бажанням артистів на чолі з Гудзієм почала безпідставно протестувати, дезінформуючи громадськість про причини свого звільнення з роботи, зводячи наклепи на директора, головного диригента, заступника начальника управління культури, артистів оркестру.

„Я ж, зі своєї сторони, звертатимусь до суду з позовом до колишнього концертмейстера Гудзія та інших осіб, які своїми діями нанесли мені моральних травм та завдали шкоди моїй діловій репутації”, — заявив Юрій Корчинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *