ОСТАННІ НОВИНИ

Ринок нерухомості Львівщини незабаром розблокують

|

Ринок нерухомості може бути розблокованим лише після внесення змін до законодавства, яке заплановане на 16 березня, — повідомила голова Асоціації приватних нотаріусів Львівщини Вікторія Юзва.

Після прийняття законопроекту, який врегульовує питання нарахування податку з фізичних осіб при купівлі-продажу об’єктів нерухомості, визначає статус і обов’язки нотаріуса, колізії операцій з купівлі-продажу нерухомості будуть вирішені, — наголосила Вікторія Юзва.

Зараз нотаріуси утримуються від посвідчення угод купівлі-продажу нерухомості. І лише зрідка виконують таку роботу, але лише при тісній співпраці і консультації з Податковою. За словами Вікторії Юзви, актуальними зараз є зміни до закону, які регулюватимуть спадкове право. На даний час при передачі права на власність особа має сплатити від 5 до 13% податку в залежності від вартості дарованного.

Нагадаємо, другого лютого нотаріуси Львівщини провели одноденний страйк через те, що не могли працювати одночасно за двома законами, які не узгоджуються між собою — ЗУ „Про нотаріат” та „Про податок з доходів фізичних осіб”.

Після того, як 21 січня з’явилося роз’яснення до ЗУ „Про податок з доходів фізичних осіб”, у якому йдеться про процедуру оформлення договорів з купівлі-продажу нерухомості, практично всі львівські нотаріуси домовилися утриматися від оформлення будь-яких угод пов’язаних із нерухомістю, повідомляє «Гал-info».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *