КУН пропонує по-українськи відзначити 60 річницю перемоги над фашизмом

|

Львівська обласна організація КУН звернулася із заявою, у якій пропонує відзначити 60-річчя так званої перемоги над фашизмом не помпезно, як це хочуть зробити росіяни, а проведеням Дня пам’яті жертв ІІ світової війни та Дня звільнення Європи. Подаємо повний текст заяви:

„У 2005 році відзначатиметься 60-річчя так званої перемоги над фашизмом. Можна здогадуватися скільки дискусій і неоднозначних оцінок буде проголошено до цього ювілею. На задовільнення своїх невгамовних імперських амбіцій та з метою латання дір у політичному іміджі Москва затіває помпезне відзначення своєї перемоги, дорога до якої встелена трупами багатьох націй і народностей Європи.


ІІ світова війна стала результатом ганебних змовин про переділ Європи двох кривавих монстрів ХХ ст. Гітлера і Сталіна. І цілком невипадкові найкровопролитніші події ІІ світової війни, яка тривала ще довго після Сталінського параду в Москві, Червоний Кремль,здолавши коричневий Рейхстаг, продовжував воювати далі з народами „Союзу нерушимих республік свободних”. То чи велику радість несе нам, українцям, це свято? Цей ювілей має гірокий присмак нелюдських тюремних тортур, репресій і масових розстрілів, повторного повоєнного Голодомору.

У виборах всі ми були свідками великих фальсифікацій змішаних в основному на протиставленні Сходу і Заходу. Тому нове керівництво України, яка має велику історію в прагненнях до об’єднання нації, має добре подумати, аби знайти однаково переконливі слова і аргументи для учасників форсування Дніпра та героїв Української повстанської армії.

ЛОО Конгресу українських націоналістів пропонує: – запровадити відзначення Дня пам’яті жертв ІІ світової війни; – 8 травня щороку відзначати День звільнення Європи; – визнати воюючою стороною воїнів УПА.

Віримо, знаємо, зможемо об’єднати зусилля української нації, яка змагатиме до поширення сили Української Самостійної соборної держави.

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *