ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі вшанували пам’ять автора гімну України

|

З нагоди 190 річниці з дня народження автора музики українського гімну Михайла Вербицького сьогодні у селі Млини (Республіка Польща) Митрополит Іван Мартиняк відправив панахиду на могилі композитора. На урочистостях побував голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник та Підкарпатський воєвода Ян Курп – повідомила прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.

Виступаючи перед громадою, Петро Олійник зазначив, що життя і творчість отця Вербицького позначені глибоким відчуттям приналежності до українського народу, прагненням самовідданою працею утверджувати його самобутність і велич.

„Отець Михайло Вербицький був одним з перших українських композиторів Галичини, який мав виразне українське спрямування в той же час поєднуючи засади раннього західноєвропейського романтизму й української музики. Він був активним учасником театрального руху в Галичині та народного театру “Руська бесіда”. Також він є автором хорових композицій на вірші відомих українських поетів й понад 30 літургійних хорових творів. За Радянського Союзу його ім’я було несправедливо забуто. Михайло Вербицький – це композитор світового рівня, людина, яку класик української музики Станіслав Людкевич назвав “символом нашого національного відродження” – зазначив Петро Олійник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *