ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник обговорив прикордонні проблеми з воєводою Підкарпатським

|

Сьогодні на митному переході «Краковець-Корчова» голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник зустрівся з Підкарпатським воєводою Яном Курпом. Як повідомляє прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович, під час зустрічі було обговорено проблеми, пов’язані з боротьбою з контрабандними потоками товарів, незаконними перетинами кордонів та вирішено розпочати процес запровадження спільної митної декларації при перетині україно-польського кордону.

Керівник Львівської області та Підкарпатський воєвода постановили, що впродовж наступного місяця буде створено робочі групи, котрі розроблять механізм запровадження єдиної митної декларації і кожна зі сторін вийде з ініціативою на уряди своїх країн. Під час розмови Петро Олійник зізнався представникам польської делегації у тому, що українській стороні є надзвичайно важливо перейняти досвід входження Республіки Польщі до Європейського Союзу. «Президент України Віктор Ющенко поставив завдання уряду – у найближчому часі стати членами Світової організації торгівлі і тому ваш досвід у цьому питанні для нас є надзвичайно важливим, — зазначив керівник Львівської області. – Львівщина є найближче розташованою до Європейського Союзу і саме співпраця між Львівщиною та Підкарпатським воєводством може допомогти пожвавленню руху товарів і капіталу. Я вважаю, що це питання є надзвичайно актуальним також для Польщі».

Зі свого боку, Підкарпатський воєвода Ян Курп наголосив на необхідності як найшвидше розпочати побудову нових митних переходів, оскільки їх густина на україно-польському кордоні становить приблизно що 70 км, а на німецько-польському – що 30 км. І тому, на його думку, необхідно започаткувати процес переговорів між міністерствами закордонних справ обох країн і позитивно вирішити цю проблему. «Вже у цьому році ми проведемо реконструкції та модернізації митних переходів: Корчова, Медика та Кросцєнко, — зазначив Ян Курп. – Оскільки надзвичайно пожвавився рух як товаропотоків, так і туризму, тому ці пункти пропуску потребують розширення.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *