ОСТАННІ НОВИНИ

Тетяна Нагорна не здивована причетністю міліції до підпалу "Поступу"

|

Заява заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля про те, що до підпалу львівської газети „Поступ”, який стався влітку 2004 року причетна міліція не стала для тодішнього редактора газети, тепер вже екс-редактора Тетяни Нагорної несподіванкою. Про це вона заявила у інтерв’ю «proUA».

Зокрема, вона зазначила: «Учорашня заява заступника міністра МВСУ Геннадія Москаля не була для мене несподіваною в тому сенсі, що підозру про безпосередню причетність міліції до підпалу «Поступу» я мала одразу, як цей підпал було вчинено. В газеті з’являлося досить критичних матеріалів про діяльність керівництва львівської обласної міліції. І це керівництво не приховувало свого роздратування – я особисто мала на цю тему кілька гострих розмов із тодішнім начальником УМВСУ у Львівській області Олегом Салом. Серед іншого мені нагадали, що невеличкий бізнес, яким займається мій чоловік, побудований на землі, орендованій в обласного управління ДАІ, і дали зрозуміти, що договір оренди може бути і не продовженим, якщо редакційна політика не зміниться. Врешті, так воно і сталося; більше того, коли мій чоловік намагався знайти захист від сваволі обласного міліцейського начальства в Києві, йому відповіли (цитую майже дослівно): «Зі Львова нам повідомили, що ваша дружина є головним редактором найбільш опозиційної газети, яка підтримує Ющенка. Якщо ми допоможемо вам, то тим самим допоможемо фінансувати «Нашу Україну”». Договір оренди, відповідно, був укладений з іншою фірмою, яка, до речі, належить комусь із родичів тодішнього міліційного начальника. Словом, у мене були підстави підозрювати у підпалі «Поступу» саме міліціонерів. Про свої підозри заявляла публічно, в т.ч. повідомила слідчого, який займався розслідуванням. І, очевидно, розмови про редакційну політику тодішнє керівництво вело не тільки зі мною. Як відомо, нині я не виконую обов’язків головного редактора газети «Поступ» – за два тижні до першого туру президентських виборів власник газети усунув мене з цієї посади”.

„З огляду на учорашню заяву заступника міністра мені пасувало б вірити, що справедливість буде відновлено хоча б у тій її частині, що стосується розкриття справи підпалу газети «Поступ» й покарання винних згідно із законодавством ким би ці «винні» не виявилися. Однак може статися так, що добрі наміри найвищого міліцейського керівництва у Києві не будуть реалізованими вповні тут, у Львові. Жодних кардинальних змін у місцевій міліції не спостерігається, бо усі ці «нові люди», яких масово призначають на керівні місця це фактично просто трошки підзабуті старі кадри, які свого часу теж були не останніми гвинтиками системи, яку планується (принаймні декларативно) знищити до останнього камінця. У такій ситуації можна хіба що сподіватися на те, що правоохоронці не чинитимуть нових брутальних злочинів», – відзначила Нагорна.

Нагадаємо, що 3 березня заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль заявив про те, що підпал редакції газети «Поступ» (Львів) улітку 2004 року було зроблено співробітниками міліції. Москаль додав, що зараз винним запропоновано зізнатися в злочині. Він також попросив вибачення в редакції газети «Поступ» за підпал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *