ОСТАННІ НОВИНИ

Відбувся семінар для ЗМІ: «Подолання гендерної та вікової дискримінації на ринку праці в Україні»

|

Сьогодні у Львові відбувся семінар для ЗМІ на тему: «Подолання гендерної та вікової дискримінації на ринку праці в Україні: навчання та програма дій». У заході взяли участь заступник голови Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи», юрист Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Галина Федькович, представники від Львівського обласного центру зайнятості та від ЗМІ.`


Організатори навчали журналістів виявляти та ліквідовувати дискримінацію. Також було надано інформацію про дискримінацію жінок у Львівській області, у тому числі про те, що співвідношення заробітної плати жінок до платні чоловіків у регіоні становить 71,1%, у Львові – 74,3%.


«Будь-яка жінка, яка вважає, що її дискримінують, може звернутися за допомогою до суду. І не слід боятися, що через брак доказів справа не буде позитивно вирішена. Потрібно просто довести у суді, що факт дискримінації існує. Тоді проблеми будуть у працедавців, які вчинили дискримінаційні дії. Крім того, якщо в оголошеннях жінка прочитає, наприклад, «візьму на роботу жінку, не старшу за 30 років», то вона може скористатися з цієї пропозиції, навіть якщо їй більше, ніж 30 років. Якщо ж працедавець відмовиться брати її на роботу, то з цим вже можна йти до суду», – зазначила Г.Федькович. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *