ОСТАННІ НОВИНИ

"Львівобленерго" незаконно отримало від держави відшкодування ПДВ на 10 мільйонів

|

Менеджери енергопостачальних компаній «Прикарпаття-», «Полтава-», «Львів-», «Чернігів-», «Суми-», «Запоріжжя-» і «Тернопільобленерго» з 2002 року практикують експортні схеми відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) з державного бюджету, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Про це повідомив журналістам в. о. голови правління «Прикарпаттяобленерго» Ярослав Дзівидзинський, нагадавши про продовження вивчення фінансових документів «Прикарпаттяобленерго».

Я.Дзівидзинський вважає, що такі схеми «цілком могли бути фіктивними і дозволяти відшкодовувати ПДВ з держбюджету і в такий спосіб ухилятися від сплати податку». «Я не розумію, що може експортувати обленерго: компанія повинна займатися постачаннями електроенергії для споживачів регіону. Тим більше що з 2003 року необхідне узгодження з Національною комісією регулювання електроенергетики всіх експортних операцій», – зауважив в. о. голови правління «Прикарпаттяобленерго».

«Ми вивчили податкові декларації обленерго по ПДВ, що дозволило зробити оцінку обсягів несплати цього податку і іншими обленерго: «Полтава-» – близько 20 млн. грн., «Львів-» – 10 млн. грн., «Чернігів-» – 4 млн. грн., «Суми-» – 5 млн. грн., «Тернопіль-» – 2 млн. грн., «Запоріжжяобленерго» – близько 20 млн. грн.», – повідомив Я.Дзівидзинський, додавши, що до 2002 року обленерго не займалися експортними операціями, ці схеми були введені після зміни керівництва енергокомпаній.

Юридичний супровід «Прикарпаття-», «Полтава-», «Львів-», «Чернігів-», «Суми-», «Запоріжжя-» і «Тернопільобленерго» здійснює ТОВ «Укренергоконсалтинг», очолюване Олександром Сагурою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *