ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОО УНП закликала міську та обласну ради звернутися до президента та прем’єра

|

ЛОО УНП звернулася до Львівської міської ради та Львівської обласної ради із закликом прийняти звернення до Президента України Віктора Ющенка та прем’єр-міністра Юрія Тимошенко з вимогою з вимогою внести до ВРУ проект закону про надання всім учасникам національно-визвольних змагань українського народу у XX столітті статусу учасників бойових дій – повідомляє прес-служба ЛОО УНП.

VI з’їзд Української Народної Партії звернувся до Президента та Кабінету міністрів з вимогою внести до Верховної Ради України проект закону про надання всім учасникам національно-визвольних змагань українського народу у XX столітті статусу учасників бойових дій.


У спеціальній Заяві делегати з‘їзду наголосили на важливості визнання Української Повстанської Армії та інших учасників національно-визвольного руху учасниками бойових дій. “Враховуючи заслуги Української Повстанської Армії у боротьбі проти німецько-фашистських загарбників та сталінських поневолювачів України, вважаючи національно-визвольний рух, організований УПА, історичною подією, що впливала на збереження національної ідеї в свідомості українського народу та з метою примирення в українському суспільстві”, – йдеться у документі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *