ОСТАННІ НОВИНИ

НАК „Нафтогаз України” припиняє постачання газу ряду підприємств ЖКГ області

|

НАК „Нафтогаз України” припиняє постачання газу ряду тепловпостачальних підприємств області, повідомляє прес-центр компанії. Це стосується тих підприємств-боржників, які мають рівень розрахунків менший за 85%, а відтак – не має затверджених лімітів на першу половину березня.

У Львівській області, без лімітів залишилися такі підприємства, як БУ-2 м. Городок, КП „Наше місто”, „Дрогобичтеплоенерго”, „Бориславтеплоенерго” та
низка відомчих котелень м. Львова і області. Цим підприємствам комунальної теплоенергетики буде припинено газопостачання аж до повної ліквідації заборгованості за спожитий газ.

У січні-лютому поточного року різко зменшився рівень оплати підприємств ТКЕ за спожитий природний газ. Заборгованість підприємств ТКЕ перед ДК «Газ України» за два місяці 2005 року склала 214,5 млн. грн., тоді як за весь 2004 рік – 349 млн. грн.

З початку року підприємства ТКЕ спожили 2,3 млрд. куб. м природного газу вартістю 562,2 млн. грн. Однак загальна сума розрахунків за спожитий газ склала лише 347,9 млн. грн. При цьому реальна сума оплати за природний газ з урахуванням зобов’язань по сплаті податку на додану вартість склала у січні-лютому 235,5 млн. грн. або 42% від вартості спожитого енергоносія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *