ОСТАННІ НОВИНИ

Підбили бюджетні підсумки минулого року

|

25 лютого 2005 р. відбулося розширене засідання колегії головного фінансового управління облдержадміністрації, на якому були підведені підсумки виконання місцевих бюджетів за минулий рік та обговорено завдання фінорганів на 2005 рік, повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації. У роботі колегії взяли участь усі керівники фінансових органів області.

За інформацією начальника головного управління фінансів облдержадміністрації Олега Демківа, наповнення доходами місцевих бюджетів минулого року проходило з надзвичайним напруженням. Однак, в цілому основні завдання вдалося вирішити. Зокрема, забезпечено надходження доходів, необхідних для фінансування передбачених бюджетом заходів щодо утримання і розвитку бюджетної сфери, покращення оплати праці у бюджетних установах та підвищення рівня соціального захисту населення.
До зведеного бюджету області у 2004 році надійшли податки і неподаткові платежі в сумі 977,8 млн. грн., що становить 104,2 % до затвердженого на рік обсягу з урахуванням уточнень і 132,4 % до розрахункових показників Мінфіну. Місцеві бюджети повністю одержали дотації вирівнювання з держбюджету, а також субвенції соціального та інвестиційного характеру в обсягах, яких вистачило для проведення розрахунків з соціальних виплат і оплати проведених будівельно-монтажних робіт. Водночас, навіть з врахуванням повернутих закріплених доходів, які були вилучені відповідно до ст. 68 Закону про Держбюджет, не забезпечено надходження податків і неподаткових платежів у затверджених на 2004 рік обсягах до бюджетів м. Борислава, Жовківського, Кам’янко-Бузького, Перемишлянського і Самбірського районів.

За словами Олега Демківа, в окремих містах і районах допускається неефективне використання бюджетних коштів, не усі бюджетні установи дотримуються вимог фінансово-бюджетного законодавства, має місце відставання з виконання завдань щодо мобілізації платежів до місцевих бюджетів у січні-лютому ц. р

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *